ONE

THE LAW OF ONE
We are all one.
When one is harmed, all are harmed.
When one is helped, all are healed.
Therefore, in the name of who I AM,
and I am one with all;
I ask that ONLY THAT WHICH IS THE HIGHEST GOOD OF ALL
CONCERNED happen here and now, and through all time and space.
I give thanks that this is done.
SO BE IT!


Законът на Единното

Ние всички сме едно. Когато един човек е наранен, всички са наранени.

Когато на един се помогне, помогнато е на всички.

Когато един е излекуван, всички са излекувани.
Ето защо, в името на това, което СЪМ,

Аз съм в единство с всичко и всички;
Аз моля ЕДИНСТВЕНИЯ, КОЙТО Е НАЙ-ВИСШИЯТ БОГ НА ВСИЧКО, КОЕТО се случва тук и сега, във всички времена и в цялото пространство. Аз благодаря, че това е така. Така да бъде!

Етикети

Bulgarian (39) English (40) video (8)

вторник, 3 юли 2012 г.

22. Bulgarian


ИЗРАСТВАНЕ

24.ДУХОВНО ИЗРАСТВАНЕ

I. МНОГО ПО-ГОЛЯМ НАПРЕДЪК МОЖЕ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ТУК ОТКОЛКОТО МЕЖДУ ИНКАРНАЦИИТЕ

ВЪПРОС: Вярно ли е,  че същностите могат да ускорят развитието си много повече в 3-то измерение, отколкото между инкарнациите в тази плътност?

RA: Това е вярно. (Причината е, че може да се работи в рамките на две основни деформации на Закона за Единното.) В 3-то измерение всяка същност е свободна да приеме, отхвърли или игнорира другите за него. И все пак тук има много хора, които практикуват пътищата на любовта.

Ако, в допълнение към това, същността избере да приеме отговорността за всеки един момент от опитността, то тогава се дава възможност за по-голям напредък. ( В1, S10, 113 )

I.              ВЪПРОСЪТ ЗА СЪРЦЕТО

II.             Въпрос: Има ли нещо друго от значение по пътя към духовния растеж в служенето на другите, различно от самоопознаването, обучаването на личността и укрепването на волята?

RA: Това е техника. Това не е сърцето. Нека припомним, че всички ние сме едно. Това е голямо учение и преподаване. В това единство се крие любовта. В това единство се крие светлина. Това е фундаменталното учение на всички нива на съществуване в материализация: единство, любов, светлина и радост. 2-ри в класацията на уроците са медитацията и службата. ( B3, S52, 16 )

III. МОЖЕТЕ ЛИ ДА НИ КАЖЕТЕ НЯКОИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ? ( В1, S10, 114 )

RA:

Упражнение 1: ОСЪЗНАЙТЕ, ЧЕ МОМЕНТЪТ СЪДЪРЖА ЛЮБОВ.

ТОВА Е УРОКЪТ ОТ ТОВА ИЗМЕРЕНИЕ.

СЪС СЪЗНАНИЕТО СИ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ЛЮБОВТА Е ОСЪЗНАТА

И В РАЗБИРАНЕТО Е ДЕФОРМИРАНА.

Упражнение 2: ВСЕЛЕНАТА Е ЕДНА СЪЩНОСТ. АКО ВИДИТЕ ДРУГА, ЗНАЧИ ВИЖДАТЕ СЪЗДАТЕЛЯ

Упражнение 3: ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО.

ВИЖТЕ СЪЗДАТЕЛЯ.

Упражнение 4: поглед към създаването, което се намира на около ума / тялото / Духът на всяко предприятие.

Вижте Създателя.

В основата на тези упражнения са медитацията, съзерцанието или молитвата. С тази нагласа тези упражнения могат да се обработват. Без нея, данните не ще потънат надолу в корените на дървото на ума, и чрез нея се дава възможност и тялото се облагородява и се докосва духа. ( В1, S10, 114 )

III.            ТАЙНАТА НА ЕДИННОТО

RA: Вгладайте се в зашеметяващата тайната на Необятния Един Създател. Вижте славата, величието, тайнството и мира на Единството. Не разглеждайте птицата или животното, мрака или светлината, каквато и да е форма или сянка отделно от цялото. ( B4, S97, 194 )

RA: (все още) не съществува източник, който да е от трето измерение и да може да разреши всички парадокси или да обедини всички в цялото. ( B4, S97, 194 )

IV.            НАЙ-ДОБРАТА СЛУЖБА

Въпрос: Кои са някои от "най-добрите начини" в служба на другите?

RA: Най-добрият начин за служене на другите е постоянно да се опитвате да споделяте любовта на Твореца, както е известен, с духовната си същност. Това включва самопознание и способност да се

ОТВОРИТЕ ЗА ДРУГИТЕ БЕЗ КОЛЕБАНИЕ И ДА ИЗЛЪЧВАТЕ ТОВА, КОЕТО Е СЪЩНОСТТА ИЛИ СЪРЦЕТО. ( В1, S17, 166-167 )

Въпрос: Коя е най-голямата служба, която нашето население би могло да отслужи индивидуално?

RA: Има само една служба. Законът за ЕДИННОТО. Предлагането на себе си на Създателя  е най-голямата служба, първоизточникът (В1, 43).

VI. Дестилиране на любов и светлината във всяка опитност

RA: Правилната роля на същността в това измерение е да изпитате всички неща, предизвикващи желание и след това да анализирате разбиране и

ДА ПРИЕМЕТЕ ВСИЧКИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ, ДА ПРЕСЕЕТЕ ОТ ТЯХ ЛЮБОВТА/СВЕТЛИНАТА И ТОВА, КОЕТО НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ОТПАДНЕ. (B1, 169-170)


VII.
БЪДЕТЕ ОСЪЗНАТИ КЪМ ДРУГИТЕ ТАКА, КАКТО И КЪМ САМИТЕ СЕБЕ СИ

RA: Предлагаме Ви да се опитвате  да бъдете осъзнати спрямо другите така, както и към себе си.

Осъзнайте интелигентната енергия, изразена в природата и която е проявена като любов към себе си, и е споделена, когато е уместно. (B1, 171)

VIII. ЗАЩО ИМА МЪЖ И ЖЕНА ?

ВЪПРОС: Бисексуалното  възпроизвеждане започва във  2-ро измерение. Каква е идеята зад това?

RA: Във 2-ро измерение започва да се извършва основната работа, присъща за 3-то измерение. Механизмът на възпроизвеждане в трето измерение се преобразува в огромен потенциал за служене на другите и към себе си. Осъществява се много видове предаване на енергия.

Онези, които са магнетично привлечени един към друг, имат възможности за много видове служби, които биха били недостъпни за независимия орган. (B2, 28)

Въпрос: Значи, основната причина за бисексуалното възпроизвеждане е да се увеличи възможността на опита на Създателя? Вярно ли е?

RA: Това не е само правилно, но е ключът към това, което се случва във всички измерения. (B2, 28).

IX. НЕНАУЧЕНИТЕ УРОЦИ ЩЕ СЕ ПОВТОРЯТ

RA: Ако една възможност бъде пропусната,  ще се появи друга, и така докато ученика на схване житейския опит, а именно, че урокът се предлага на ученика с цел той да се ангажира да го научи. (B2, 46)

X. ВЕЧНО ДЕТСТВО

RA: По-голямата част от вашите същности се намират в състояние, което може да се счита за вечно детство. (B1, 188)

XI. ЗАЩИТА

Въпрос: Дори и положителното четвърто измерение има концепцията за отбранителни действия, но над нивото на 4-то измерение концепцията за отбранителни действия не е в употреба. Нападателни и отбранителни действия се появяват често в сегашното ни измерение.

Ако същността е достатъчно силно поляризирана в мислите си в положителен смисъл, отбранителни действия няма да са необходими за нея, защото възможността да се използват отбранителни действия никога няма да бъдат породени  за нея. Вярно ли е? (B2, 47)

RA: Това е неизяснено. Една същност, която е в състояние да програмира опит, може да изберете броя  и интензивността на уроците, които трябва да бъдат научени. Възможно е едно изключително положително ориентирана същност да  може да програмира ситуации, в които да провери способностите на самата себе си да се въздържа от отбранителни действия, дори до точката на физическа си смърт или смъртта на някой друг.

Това е интензивен урок, и не е известно същностите какво са програмирали за себе си. Ние можем, ако пожелаем, да прочетем  това програмиране. Все пак, това е нарушение и ние сме избрали да не го правим. (B2, 47)

XII. РОЛЯТА НА СВЕТЛИНАТА, НАСОЧЕНАТА „НАГОРЕ” СПИРАЛОВИДНА СВЕТЛИНА

RA: Терминът " насочена нагоре спираловидна светлина" не означава, че се придвижва нагоре в обичайния смисъл на думата; то се отнася до това, което достига към източника на любовта и светлината. (B3, 61)

Питащият: Предполагам, че от всички точки в космоса светлината се разпространява в нашата илюзия  в 360-градусов пространствен ъгъл и тази вглъбена форма наподобяваща пирамида е като фокусиращ механизъм. Вярно ли е това?

RA: Това е съвсем правилно. (B3, 61)

Изявление: Адептът вижда или визуализира светлината, която започва да се движи надолу от коронната чакра към краката. Ра е заявил, че Създателят влиза от краката и се движи нагоре, тъй като спираловидната светлина влиза от краката и се движи нагоре. (B3, 170)

RA: Издигащата се нагоре спираловидна светлина се развива по пътя си от волята, и в крайна сметка достига високо на съединяване с вътрешния огън от Единия Творец.  Дори и така, това все още е само подготовка за делото според съвкупността на  ум / тяло / дух, която може да да се извършва от адепта. (B3, 172)

XIII. ЖЕЛАНИЕ, ВОЛЯ И ПОЛЯРНОСТ СА КЛЮЧОВЕТЕ

Въпрос: Желанието и волята ще са важни фактори в този процес. Вярно ли е това?

RA: Ние ще добави още едно качество. В магическата работа желанието, волята  и полярността са ключовете. (B3, 172)

XIV. ПРОБЛЕМЪТ С МЕТОДИТЕ НА ЕВАНГЕЛИСТИТЕ

Въпрос: Много от така наречените евангелисти имат голямо желание и много голяма воля. и вероятно голяма полярност. Но изглежда, че в много случаи е налице липса на информираност, което прави резултатът далеч по-малко ефективен в магически смисъл. Вярно ли е това? (B3, 172)

RA: Вие от части сте прави. Но свободната воля трябва да се разглежда като от първостепенно значение при разглеждането на полярността в службата към другите.

Тези същности, за  които вие говорите, се опитват да генерират  положителни промени в съзнанието, докато ограничават свободната си  воля. Това води до запушване на магическия характер на работата, освен в случаите, в които същността свободно желае да приеме работа на евангелист. (B3, 172)

Няма коментари:

Публикуване на коментар